Blogg

SKATTEN MIN

Stor og stygg restskatt i år også. Jeg som allerede bruker mer enn jeg tjener, og så blir det likevel restskatt?

Noe må være galt med systemet.

I forhold til de jeg sammenlikner meg med har jeg et moderat forbruk, og jeg vet ikke om det er mulig å spare inn på noe som helst. Kanskje jeg rett og slett har for lav inntekt?

Jeg var rådvill og bestilte derfor time hos min finansrådgiver.

Hun trykket og trykket på datamaskinen før hun sa at jeg har 4 ganger så høyt forbruk som vanlige folk, mens inntekten min bare er 3 ganger så høy. Jeg aner ikke hvordan hun visste dette, men det stemmer sikkert.

Ubegripelig at vanlige folk overlever, tenkte jeg i mitt stille sinn.

Jeg konkluderte derfor med at jeg manglet en vanlig årsinntekt for å kunne opprettholde et minstemål av anstendig livskvalitet. Og samtidig unngå den plagsomme restskatten. Ut fra finansdamens beregninger burde det kunne la seg gjøre uten for mye stress. Heldigvis.

«Men hvis jeg tjener en halv mill til, blir det vel bare den samme helsikes restskatten neste år?», ville jeg vite.

«Nei, nei, nei – du må ta de siste 500 ut som utbytte, da er det firmaet og ikke du personlig som betaler skatten», sa banken.

Hun trykket mer på datamaskinen og fortalte at Meglerhuset Lea & partnere måtte øke omsetningen med ca 20% for at jeg skulle få en halv mill ekstra til privat forbruk. I følge banken måtte vi derfor enten skru opp provisjonene eller øke prisene på eiendommene.

«Null problem, vi gjør begge deler», svarte jeg.

Men det var ikke så enkelt. Aktive salg har allerede en signert avtale med oss. Det vil fremstå som umusikalsk å be om økt betaling for en eiendom vi enda ikke har klart å selge. Det sier seg selv.

Jeg ringte advokaten min og ba om rådgivning.

Løsningen ble å øke meglerprovisjonen på alle nye oppdrag fra og med i dag, mens prisantydningen på alle eksisterende boliger økes med 20% fra 1. august. Hvem er det som har sagt at prisen på usolgte eiendommer alltid skal settes ned? Her gjelder det å tenke nytt.

Først i 2017 blir det forhåpentligvis samsvar mellom min inntekt og min hustrus galopperende forbruk.

«Men hva gjør vi med årets restskatt?», kom jeg plutselig på?

«Du låner bare mer, som vanlig», sa banken.

«Ja, selvfølgelig».

Jeg er ikke helt idiot heller…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet