Blogg

SPECIAL PRICE FOR YOU, MY FRIEND

Vanlige folk tror at «prisantydning» er det samme som pris. Og de tror at det finnes noe som heter «takst». Og alle håper på en høy «takst» på boligene sine.

Håpet er det siste som dør.

Magien ved brukthussalg oppstår nettopp på grunn av at det tilsynelatende ikke finnes en pris på eiendommene.

Men det gjør det jo, naturligvis. Lettjente penger kommer inn i eventyret ved at det kun er jeg, Champagnemegleren, som vet boligprisen.

Og jeg røper ikke slike hemmeligheter gratis, må vite.

Prisantydningen settes av meg etter en grundig analyse av beliggenhet, standard og magefølelse. Mest magefølelse egentlig.

90% magefølelse og 10% grundig analyse.

Målsettingen er alltid å sette prisantydningen lavere enn antatt salgsverdi. Hvis man lykkes med dette tror selgerne at de fikk betalt mer enn det boligen er verd – såkalt overpris.

Champagnemegleren overgikk seg selv og sprengte «taksten» sin i filler etter vill budrunde!

Genialt og lønnsomt konsept.

Illusjonen overpris er glimrende business. Rykter om salg over «takst» spres som ild i tørt gress. Jeg fremstår utrolig nok som smartere dess lavere jeg setter prisantydningen.

Det er nesten for lett!

Markedsverdi, låneverdi og teknisk verdi – er innholdsløse fremmedord som aldri passet inn i salgsoppgaven. Takstmenn skjønner seg ikke på verdier, og er nå heldigvis fratatt sin rolle i prisgjetningen. Fagfolk på tre og betong bør holde seg til tekniske vurderinger av – nettopp – tre og betong.

Men man må lære seg å snu i tide dersom selgeren, mot formodning, er uenig i prisantydningen. Det finnes dessverre selgere med egne meninger.

Prisantydningen skal i slike tilfeller alltid settes i tråd med selgerens ønske. Det skulle bare mangle.

Du, kjære kunde, har som vanlig alltid rett. Jeg tilbyr derfor special price for you, my friend – en høyere prisantydning. Fordi du fortjener det.

En slags gave. Fra meg – til deg.

Og det virker hver gang.

Idioter er det nok av.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet