Blogg

SPECIAL PRICE FOR YOU, MY FRIEND

Vanlige folk tror at «prisantydning» er det samme som pris. Og de tror at det finnes noe som heter «takst». Og alle håper på en høy «takst» på boligene sine.

Håpet er det siste som dør.

Magien ved brukthussalg oppstår nettopp på grunn av at det tilsynelatende ikke finnes en pris på eiendommene.

Men det gjør det jo, naturligvis. Lettjente penger kommer inn i eventyret ved at det kun er jeg, Champagnemegleren, som vet boligprisen.

Og jeg røper ikke slike hemmeligheter gratis, må vite.

Prisantydningen settes av meg etter en grundig analyse av beliggenhet, standard og magefølelse. Mest magefølelse egentlig.

90% magefølelse og 10% grundig analyse.

Målsettingen er alltid å sette prisantydningen lavere enn antatt salgsverdi. Hvis man lykkes med dette tror selgerne at de fikk betalt mer enn det boligen er verd – såkalt overpris.

Champagnemegleren overgikk seg selv og sprengte «taksten» sin i filler etter vill budrunde!

Genialt og lønnsomt konsept.

Illusjonen overpris er glimrende business. Rykter om salg over «takst» spres som ild i tørt gress. Jeg fremstår utrolig nok som smartere dess lavere jeg setter prisantydningen.

Det er nesten for lett!

Markedsverdi, låneverdi og teknisk verdi – er innholdsløse fremmedord som aldri passet inn i salgsoppgaven. Takstmenn skjønner seg ikke på verdier, og er nå heldigvis fratatt sin rolle i prisgjetningen. Fagfolk på tre og betong bør holde seg til tekniske vurderinger av – nettopp – tre og betong.

Men man må lære seg å snu i tide dersom selgeren, mot formodning, er uenig i prisantydningen. Det finnes dessverre selgere med egne meninger.

Prisantydningen skal i slike tilfeller alltid settes i tråd med selgerens ønske. Det skulle bare mangle.

Du, kjære kunde, har som vanlig alltid rett. Jeg tilbyr derfor special price for you, my friend – en høyere prisantydning. Fordi du fortjener det.

En slags gave. Fra meg – til deg.

Og det virker hver gang.

Idioter er det nok av.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet