Blogg

I DON´T FLY COACH

I fjor høst aksepterte jeg et tilbud om å være toastmaster i det jeg trodde var et kjendisbryllup i Praha. Det virket som en god idé.

I dag, når det er mindre enn en uke til avreise, fremstår det som uforståelig at jeg i det hele tatt vurderte tilbudet. Det kommer naturligvis ikke til å være andre kjendiser der. Alle de andre er vanlige folk.

Det blir 4 dager av mitt liv jeg aldri får tilbake.

Å henge rundt i Praha med en gjeng idioter stinker av stress og lidelse. Og det blir bare verre. I går leste jeg gjennom kontrakten og det viser seg at jeg kun får 50 lapper + reise og opphold. 50 lapper – det er mindre enn jeg tar for en vanlig 40 årsdag!

Jeg var ikke edru da jeg aksepterte betingelsene, men selvpåført rus gir ingen strafferabatt. Det er noe alle vet.

I dag mottok jeg flybilletter og hotelinfo. Billetter bakerst i flyet, og et hotell som ut fra bildene minner mer om et narko-hospits i en forstad til Moskva. På 70-tallet.

Jeg måtte ta affære og prøve å finne en veg ut av dette bedritne arrangementet.

Jeg kontaktet brudgommen, en skrue ved navn Per Heggen, som ifølge infoen jobber som Senior drilling fluid spezialist. Tittelen gav meg et lite håp om at han var bemidlet. Men det viste seg, som fryktet, at han var en helt vanlig fyr som skulle gifte seg for 2. eller 3. gang.

Han hadde for lengst brukt opp alt han eier og har på bryllupet. «Jeg slår på stortromma denne gang siden det antakelig er det siste bryllupet der mine gamle foreldre kan delta», kunne han fortelle.

«Men du kan ikke hyre inn meg, Norges beste toppblogger, og forvente at jeg skal fly bakerst i flyet og bo i slummen», sa jeg. «Hvis du vil ha kvalitet, må du betale det det koster med første klasse på fly og 6 stjerner på Hotell!». «Bla bla bla, dessverre blakk», svarte brudgommen og viste til kontrakten.

Jeg var stuck i et helt vanlig bryllup, med helt vanlige folk – mennesker helt uten penger og nødvendig klasse. Og på toppen av alt kunne bryllupsplanleggeren røpe at brudeparet er middelaldrende seriemonogamister.

Unge vakre gjester fantes ikke på gjestelisten – kun middelaldrende par og deres enda eldre foreldre.

Faen! Faen! Faen!

Det endte med at jeg kontaktet en bekjent som eier en andel i et privatfly. Etter å ha hørt den tårevåte historien gikk han med på å fly meg ned med landing 2 timer før vielsen, og hjem 2 timer etter middagen.

Akkurat nok tid til å vinne festen. Perfekt.

Det eneste han forlangte var 100 lapper + bilde av flyet på bloggen. «Seff», sa jeg. Consider it done.

I don´t fly coach!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet