Blogg

PERFEKTESKAP

På søndag 15. mai har Torunn og jeg vært gift i 18 år. Det har vært en strålende reise fra første dag. Konseptet ekteskap passer meg perfekt.

Hvordan får man ellers tak i noen som kan oppdra ungene, holde hus, hytte og hage på stell – uten betaling? For ikke å snakke om alle leksene, treningene og klesvasken. Og uten henne hadde vi sikkert bare truffet familien til jul og i begravelser.

Det går ikke an å kjøpe slik hjelp.

Jeg skjønte tidlig at ekteskapet er min beste investering. Ingen over, ingen ved siden.

Hver gang jeg tenker at Torunn plutselig kan finne på å gå fra meg, blir jeg fysisk uvel og må puste rolig et par minutter. Hva hadde det kostet? For det første ville hun stukket av med halve formuen, og allerede der stiger pulsen litt. Men hvordan skulle jeg fått gjort alt drittarbeidet? Jeg har allerede så vidt tid til å jobbe, spise, sove – og feste. Husarbeid har aldri vært min greie.

Det er åpenbart at jeg måtte ha hyrt inn minst 2 stykker. En til hus (innomhus), unger og mat, og en til hus/ hytte (utomhus), hager + bil/ båt. Dessuten måtte jeg sikkert ha begynt å gå på foreldremøter, lære meg lekser og vaske klær selv. Eller kan man kjøpe slike tjenester?

Livet uten ektefelle fremstår som utrolig dyrt og stressende. Ingen av delene appellerer til meg.

Derfor gjør jeg alt for å beholde Torunn. Det har gått overraskende greit helt siden jeg fant ut at hun er livredd for gjeld. Så lenge jeg sørger for en konstant tung gjeldsbelastning er hun overbevist om at hun ikke kan betjene «sin del» med lærerlønnen. «For gjelden skal også deles likt etter skilsmisser», har jeg påpekt ved noen anledninger.

Jeg ble litt bekymret når renten sank mot null, men jeg var kjapp og lånte en million til – for å opprettholde balansen i forholdet.

I tillegg prøver jeg naturligvis å være så hyggelig og lydig som jeg klarer – dette med varierende hell.

Livet har lært meg at man ikke bør være for raus med å by på seg selv. Det er smart å holde litt igjen, og kun vise mindre biter av det gode man har inne. Dette gjelder både personlig innsats og økonomiske ytelser. Aldri mer enn 80% innsats, ellers går det ofte galt.

Det er nok av dem som har vist frem alle sine gode sider – toppet med fete gaver, og sett ekteskapet gå i dass. Why me?!, liksom. Idioter hele gjengen.

Hvis en kvinne fornemmer at en mann er desperat – stikker hun med en gang. Det er noe alle vet.

Jeg har holdt trygg avstand fra desperat gjennom hele ekteskapet, og ser ingen grunn til å endre strategi ved denne merkedagen.

18 års ekteskap er bare begynnelsen.

Planen min er at kvinnen skal pleie meg når jeg er gammel og syk. Helt gratis.

Jeg holder derfor fast på at en 17. mai bukett i rødt, hvitt og blått er en tilstrekkelig oppmerksomhet. Praktisk og greit, siden de også selges på bensinstasjoner.

Torunn har alt jeg kan ønske meg av en kvinne.

Bortsett fra rike foreldre.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet