Blogg

GANSKE ENKELT GENIALT

Kjøreplanen til teammøtet 6. mai kl. 13:00 var:

  1. Hvordan lure flere boligselgere til Meglerhuset Lea?
  2. Hvordan lure flere annonsører til Champagnemeglerbloggen?
  3. Hvordan tjene mer penger?

Jeg hadde knapt blandet de første drinkene før Odd Eirik tok ordet og foreslo at vi begynte rett på punkt 3 i sakslisten. Han påstod at han hadde et forslag som ved et trylleslag ville doble inntektene til Meglerhuset Lea.

«Kjør på», sa jeg.

Han startet med å forlange kr. 200.000,- i cash, før han ville fortelle noe som helst om forslaget. Pål bare trakk på skuldrene – og så ut som om slike pengekrav er helt innenfor. Ja, ja – det er vel vanlig praksis for kjente bloggadvokater tenkte jeg og hentet pengene i skuffen. Etter å ha knødd pengene ned i innerlommen rotet han frem en gul post-it lapp med følgende tekst:

«Kontraktsgebyr tilsvarende avtalt provisjon kommer i tillegg

«Ta denne setningen med i kontrakten med selger, og dere kan trekke dobbel provisjon i oppgjøret», sa Odd Eirik.

«Skriv det helt nederst i oppdragsavtalen og ingen vanlige folk kommer til å oppdage det før det er for sent. Garantert.»

Jeg så bort på Pål, som trakk på skuldrene for andre gang, og smilte fra øre til øre. Tommel opp.

«Dette er en genistrek! Så enkelt – så genialt!», sa jeg mens jeg ristet på hodet av beundring.

«Man blir ikke styreleder i Haugesunds største advokatfirma om man er helt brødidiot», svarte bloggadvokaten.

«Men hvis jeg skal være pirkete – dette er vel strengt tatt ikke 110% lovlig?», spurte jeg. «Om juridiske genistreker er lovlige eller ei, kan man jo alltids diskutere, men det er ingen grunn til å være skeptisk. Jeg har lang erfaring innenfor dette fagfeltet.», svarte bloggadvokaten. «Dessuten må noen dra deg for retten før vi finner ut om det er utenfor den såkalte loven

«Spørsmålet nå er om du vil bli steinrik eller ikke?», sa bloggadvokaten.

Dagens klart dummeste spørsmål.

Jeg hadde aldri tjent flere millioner på 15 minutter før, og kjente at det ville være meningsløst å fortsette møtet nå. Jeg erklærte møtet for hevet kl 13:15, tømte glass nr 3, og dro ut på en velfortjent kjøretur til Åkrasanden. Ingenting slår et forfriskende bad etter et par drinker.

Konebilen var mye sprekere enn forventet. Haugesund – Åkra på 17,5 minutter.

Ny pers!

 

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet