Blogg

DREAM TEAM

Bloggmanager Pål var tilbake på jobb denne uken, fortsatt oppspilt etter familieforøkelsen.

Jeg vurderte å kjøle ham ned ved å spørre om han var sikker på at barnet er hans?

Men av høflighetshensyn droppet jeg det.

Pål kunne fortelle at lesertallene på bloggen hadde skutt i været de siste ukene. Det viser seg at jeg har økende lesertall i Oslo. Og det er i Tigerstaden de store bloggkontraktene ligger og venter på oss, fortsatte Pål.

Det var meget fristende å nevne at lesertallene tydeligvis hadde økt spesielt mye i perioden han var opptatt med amming. Nok en gang viste jeg min storhet, holdt kjeften min igjen, og prøvde i stedet å virke begeistret over de nye lesertallene.

Sannheten er at jeg aldri har forventet annet enn suksess.

«Tiden er inne for å utvide bloggteamet og gå etter de store annonsørene», knegget Pål muntert.

«Du trenger en bloggadvokat til å forhandle med de store konsernene». Jeg minnet om at jeg tross alt er advokat og at jeg kunne representere meg selv, helt gratis.

Pål parerte med at den eneste som er dummere enn advokaten som er sin egen klient – er klienten som bruker seg selv til advokat. Hmm.. dette argumentet hadde han åpenbart forberedt seg på, men so what – han hadde et poeng.

Pål foreslo en kjent advokat som heter Odd Eirik, som visstnok er styreformann i fiskelandsbyens største advokatfirma. Pål hadde forhandlet knallhardt med Odd Eirik og fått han med på laget mot en fast cut av omsetningen + timefakturering etter offentlig sats.

«Offentlig sats!?» -det er jo nesten gratis. Her hadde Pål virkelig levert varene. Nice.

Pål døpte straks det nye samarbeidet til «Dream team», og innkalte til konstituerende møte.

Bloggadvokaten imponerte umiddelbart. Han hadde på forhånd lest alle blogginnleggene, og erklærte at det var den beste bloggen han noensinne hadde lest. Best blog ever. Og det var ikke bare noe han slengte rundt seg, han mente det, sa han. Vi skålte for det nye teamet med to tette akevitter, og signerte samarbeidsavtalen. 60% til meg, 20% til bloggmanageren og 20% til bloggadvokaten.

Og ikke nok med det. Odd Eirik hadde sett at jeg var på båtjakt, og la på bordet en ferdigforhandlet kjøpekontrakt med Marina AS. En lekker båt med mye bling og topp utstyr. Odd Eirik kjente innehaveren, Trond, og hadde forhandlet hardt for å oppnå 5% rabatt på skinnsetene + gratis klargjøring og levering.

Allerede verd sin vekt i gull denne bloggadvokaten.

Det eneste jeg måtte gjøre var å nevne Marina AS i bloggen. Seff, sa jeg. Consider it done.

Neste uke skal bloggadvokaten «ta noen telefoner», og han regner med at de første lukrative bloggkontraktene kan signeres i god tid før sommeren. «Show me the money!», utbrøt jeg – som jeg pleier, og tok en ny akevitt på styrten.

Jeg var på nippet til å proklamere noe slikt som at «Jeg annonserer kun for produkter jeg står inne for», eller noe i den duren.

Men jeg droppet det.

Money talks. Bullshit walks.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet