Blogg

BOLIGLYKKE

Bloggmanageren fikk sitt første barn i dag. Hurra.

«Nå får du blogge alene i 14 dager, for jeg skal i benken og NAVe», kunne han fortelle – helt uten forvarsel.

Jo takk skal du faen meg ha. Typisk ungdom som bare tenker på seg selv. Det er bare jeg som tenker på meg.

Det var bare å brette opp ermene på vaffeljakken og stramme slipsknuten. Det skal mer enn et nyfødt barn til for å stanse denne bloggen.

Det er dessuten vår og høysesong for kjøp og salg av hus og hytter. Tiden da alle boligeiere må se seg i speilet og spørre: Skal jeg kjøpe eller selge?

Svaret er: Ja, selvfølgelig skal du det!

Eiendommen din kommer uansett til å bli lagt ut for salg. Enten selger du, din eks-kone eller dine arvinger. Det er livets gang. Like greit å ta kontroll over situasjonen først som sist, og selge selv.

Mitt generelle råd er at alle bør kjøpe ny bolig minst hvert 5. – 10. år. Behovene endrer seg hele tiden, og en lite tidsriktig bolig må ikke stå i veien for ekte boliglykke. Jeg har sett mange triste eksempler på dem som ikke flyttet før det var for sent. De døde alle en smertefull død.

Jeg konstaterer at det fortsatt finnes mennesker som velger å bli boende i det samme huset år etter år, men jeg liker det ikke. Argumentene om trivsel, gode naboer og at «vi har alt vi trenger her» er slitne klisjeer fra en annen tid.

Hvordan kan man forresten vite at naboene er så forbannet kjekke og hyggelige hvis man ikke har noen å sammenlikne dem med? Tenk om det viser seg at naboene i din nye bolig er 110% kjekkere enn de forrige! Bortkastede år i feil nabolag. Det er slike skjebner vi Champagnemeglere møter hele tiden.

Psykologiske sperrer mot endringer kan hindre vanlige folk i å oppnå boliglykke. Vi bruktshusselgere må hjelpe folk å hjelpe seg selv, det lærte jeg på Champagnemeglerskolen. Flytt nå – bli lykkelig.

Jeg kan nå røpe kuren mot flyttevegring.

Hemmeligheten er å holde hjernen unna slike beslutninger. Boligkjøp handler om følelser, ikke renter og gjeld. «Hjemmekoselig», «Trygt nabolag, med sikker skoleveg», «Solrikt og lunt», «Utsikt».

Det er ingen logisk tenking involvert i boligkjøp uansett. Her må man lytte til magefølelsen. Magen gir beskjed når det er på tide å bo bedre. Bo nytt.

Min erfaring er at dem med perfekte hjem er de aller lykkeligste.

Heldigvis kan boliglykke kjøpes for penger. Babylykke er oppskrytt.

Det er noe alle vet.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet