Blogg

TILVÆRELSENS UUTHOLDELIGE LETTHET

Jeg hadde vært Norges beste toppblogger i 6 uker da jeg merket en begynnende uro. Berømmelsen, pengene – det bekymringsløse livet på toppen – begynte å bli plagsomt. Livet som Champagnemegler med toppblogg var dessuten ensomt.

Det fantes ingen det var naturlig å sammenlikne seg med.

Jeg trengte noen som forstod meg, som jeg kunne snakke ut med om livets uutholdelige letthet. Kjendisadvokaten nektet å snakke med meg da jeg sa at pengene og berømmelsen hadde begynt å tære på meg. Det bekreftet visstnok det han alltid har sagt, nemlig at jeg er «Norges dummeste mann».

Pål skjønte heller ikke problemet, og siden jeg var den første toppbloggeren han jobbet for, var det ingen gode råd å hente. Dessuten var han høygravid og hadde egne bekymringer for tiden.

Etter 7 uker var livet blitt så bekymringsløst at selv champis ikke hadde noen effekt. Det var på tide å søke hjelp.

Jeg forsøkte å finne en selvhjelpsblogg for toppbloggere, men fant kun blogger som tilbyr hjelp til vanlige folk. Slanking, trening og baking var gjengangere. Siden jeg er både slank og veltrent var det ingen hjelp å få der heller.

Jeg gav opp og sendte i stedet en snap til Presidenten i Norges toppbloggforbund, der jeg spurte om forbundet kunne tilby oppfølgning eller rådgivning til bloggere som sliter med letthetssyndrom?

Presidenten svarte etter 20 sekunder. Veldig positiv, med trutmunn og glimt i øyet, kunne hun fortelle at hun ikke kunne hjelpe meg siden jeg ikke var medlem. Jeg svarte at jeg gjerne ville melde meg inn, men at jeg først ville vite mer om hva forbundet kunne tilby.

Presidenten fortalte at det dessverre ikke er mulig å melde seg inn i toppbloggforbundet. Nye medlemmer ble tilbudt medlemskap av henne, straks bloggen hadde passert kvalitetskontrollen. Ingen middelaldrende menn med firmablogg hadde så langt sluppet gjennom nåløyet, og hun hadde lest bloggen min, fikk jeg vite.

Jeg ba likevel om noen kjappe råd, siden jeg hadde havnet i denne ulykkelige situasjonen – plutselig rik og berømt – i fiskelandsbyen.

Hun kunne muligens hjelpe, men hun måtte vite om jeg slet mest med berømmelsen eller pengene? Jeg innrømmet at pengene fikk ben å gå på, og at det er berømmelsen som er det egentlige problemet.

Presset med å alltid se smashing ut og – ikke minst – spille blid og positiv når jeg omgås vanlige folk begynte å irritere meg.

«Jaha, jasså», sa Presidenten. «Hva er det første du tenker når du møter fremmede for første gang?»

«Jeg tenker at alle er idioter, inntil det motsatt er bevist.», svarte jeg. «Noe som har fungert fint for meg i snart 50 år», la jeg til – sånn for ordens skyld.

«Så utgangspunkt ditt er at alle leserne dine er idioter?» ville hun vite.

«Ja, i utgangspunktet er de idioter hele gjengen», sa jeg.

«Du er dessverre ubehjelpelig.», avsluttet Presidenten. Merkelig nok fortsatt med trutmunn og glimt i øyet.

«Dusteforbund», svarte jeg og merket at jeg straks følte meg helt frisk igjen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet