Blogg

BOLIGPRISER, RENTER, KREDITT – OG SÅNN

Som Champagnemeglere flest vet jeg alltid om boligprisene skal opp eller ned. Jeg er imidlertid totalt ubekymret og uinteressert.

Jeg har også full innsikt i mekanismene som slår inn når lav oljepris fører til stadige rentenedsettelser. Og oppsigelser, dessverre. Fortsatt ubekymret uinteressert.

Når ekspertene påstår at folk betaler for mye for husene sine, at de rett og slett ikke har råd til husene de allerede har kjøpt, er jeg kun moderat interessert.

Hvis de har betalt for huset, har de jo råd til å kjøpe det. Sier seg selv.

Alle Champagnemeglere har for lengst funnet ut at det ikke er folk som kjøper husene uansett, det er banken. Vanlige folk har ikke cash, de handler på kreditt. Man skal være forsiktig med kredittkort, men hus på kreditt står til. Hus må man som kjent ha.

Banken selger gjeld til kjøperen, som kjøper hus av selgeren, som innfrir gjeld til banken. Banken har solgt litt mer gjeld, uten å løfte en finger, og Champagnemegleren har forhåpentligvis heller ikke slitt seg ut underveis. Alle er happy. Ingenting å stresse med.

Så lenge banken synes at bolig er en god investering kan jeg sannsynligvis opprettholde min høye inntekt med tilhørende ekstravagant livsstil – og ikke minst – underholde min trofé-kone som «forventer en viss livskvalitet».

Vanskelig blir det først når man finner ut at banken også har gjeld! Jeg levde lenge i villfarelsen at banken hadde cash. I hvelvet, eller eventuelt litt gull på kistebunnen, men nei. Banken får også kreditt.

Penger finnes ikke lenger, bortsett fra i minibanken.

Banken får kreditt av en usynlig organisasjon – som jeg tror holder til i «skyen» et sted, og som stort sett er grei og snill mot banken. Og det disse penger alle handler hus med. Spiller ingen rolle hva husene koster, så lenge det er penger nok i «skyen».

Det er når banken har brukt opp kreditten ekspertene skriver at «nå må man selge før man kjøper».

Hvem skal man selge til? Det er tomt for kreditt! Idioter hele gjengen.

Sist jeg sjekket får banken fortsatt kreditt. Og siste nytt fra Sentralrentebanksjefen er at penger er gratis å låne. Like før det er banken som må betale kundene renter for lånet! På toppen av disse allerede gode nyhetene har ikke boligprisene i fiskelandsbyen økt noe særlig de siste par årene. Husene blir dermed billigere å kjøpe – snart gratis de og!

Nice.

Det siste som mangler i dette regnestykket er forhåpentligvis litt påskesol og våryrhet, så ruller boligtoget videre. Bittelitt høyere oljepris er heller ikke å forakte.

Jeg ble jo ikke Champagnemegler for å jobbe for pengene heller…

God påske.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet