Blogg

Kastet av kvinne

I går var det årsmøte i Haugesund advokatforening. Der ble jeg kastet som formann. Silje Hellesen ble enstemmig valgt til ny forkvinne. Silje og kvinnene skulle først ta over foreningen, deretter verden, kunne de fortelle.

«Blablabla bla bla blala blablabla bla….dessuten får du mer tid til blogging nå, vet du», sa Silje.

Jo, takk skal du faen meg ha, tenkte jeg.

Men hun hadde et poeng. Jeg kan ikke både være Champagnemegler, Norges beste toppblogger og formann i advokatforeningen. Sier seg selv at tiden ikke strekker til.

Det var uansett to interessante år med to klare høydepunkter.

Det første var da jeg utnevnte en av mine beste venner, og store helt, Erik Lea til Årets advokat i 2014. En uformell kåring på julebordet, der jeg var meget uformell – helt på grensen til delirium, men hederen var høyst reell og fortjent.

Erik er, eller har vært, engasjert i Birgittesaken, i Oslo S saken, i NOKAS saken, i Baronen & Baronessen saken etc etc. Noen av Norges mest kjente kriminalsaker noensinne. En frivillig reise gjennom drap, voldtekt, ran, lidelse og død.

Haugesunds eneste ekte kjendisadvokat har gitt den lokale advokatstanden et ansikt i mer enn en generasjon. Erik stiller opp for avis, TV og radio. Bånn gass, uavhengig av tema.

For noen år siden deltok Erik på en spalte som het «Spør advokaten» på TV Haugaland. Spørsmål kom inn fra seerne. En forsmådd ektefelle ville vite hvordan delingen av boet skulle skje når den andre parten hadde vært utro? Erik svarte korrekt «at utroskap ikke hadde noen betydning for det økonomiske oppgjøret».

Han la kjapt til at «men det viktigste med all utroskap er å ikke bli tatt».

Jeg ler enda.

Erik er også alle røykeres beste venn og høye beskytter. Når pasientene på sykehuset ble sendt inn i naboens garasje for å røyke, troppet Erik opp i garasjen, med TV Haugaland på slep, for å snakke pasientenes sak – og ikke minst – for å røyke sammen med pasientene. Vi trenger flere advokater som Erik.

Høydepunkt nummer to kom da jeg motvillig ble streikeleder i historiens første advokatstreik. Jeg, Champagnemegleren. Jeg håpet på en fredelig løsning, men nei – det ble ekte streik. Og jeg ble ekte streikeleder.

Den Norske Advokatforening hadde plutselig, etter 107 år, funnet ut at det var på tide med en forfriskende liten streik. De lokale formennene var streikeledere. Jeg måtte stå på krava.

Jeg mottok flyers, oransje T-skjorter og «beach flag» i posten som vi skulle bruke under demonstrasjonen foran Tingretten.

Jeg søkte både sorenskriver og politimester om tillatelse. De lurte på om streiken kunne utvikle seg til å bli voldelig…

Jeg ble også truet til å skrive leserinnlegg i Haugesunds avis. Ingenting kom på trykk i avisen, innlegget gikk rett på nettet – litt flaks skal man ha.

Og der stod vi da omsider, 12 advokater og en Champagnemegler, foran Tinghuset på utstilling i solskinnet 25. august 2015. Med knall oransje T-skjorter over dressen, og ville ha mer penger.

Det ble heldigvis en ikke-voldelig demonstrasjon.

Av og til holder det å gjøre noe én gang. Det var en slik dag.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet