Blogg

Spørsmål og svar

Takk for mange leserbrev med gode faglige problemstillinger! Det er tydelig at Champagnemeglerbloggen har vært etterlengtet. Jeg vil forsøke å svare alle, men kan dessverre ikke svare alle her på bloggen.

Q: Hei Truls, super blogg du har startet. Jeg har tenkt å surfe etter ny bolig denne helgen, og lurer på hva du anbefaler å drikke til surfingen, hvor mye bør jeg drikke før jeg byr, og til slutt om du har noen generelle meglertips? Gutt, 64

A: Hei gutt 64, og takk for pene ord. Du skriver ikke i hvilken prisklasse du leter etter ny bolig, men generelt anbefaler jeg hvitt i prisklassen under 3 mill, og rødt mellom 3 og 5, mens alt over 5 blir musserende – fortrinnsvis champis. Mange eksperter anbefaler et glass vann ved siden av vinen, men her er jeg helt uenig. Gå for to tette GT (med agurk og pepperkorn) helt til du nærmer deg boligen du vil by på, da går du over på vin. Du bør legge inn bud mellom 1,2 og 1,5 i promille (ca. 5 enheter, dvs f.eks. 2 drinker og 3 glass vin.) Da føler du deg klar for å bruke mye penger, samtidig som det ikke blir kluss å logge inn med Bank ID brikken.

Du bør generelt huske på at bildene av boligen er bearbeidet av profesjonelle og at det kan være misforhold mellom bildene og boligens faktiske størrelse og tilstand. Hvis du får høyere promille enn 1,5 vil også «ølbrilleeffekten» kunne medføre at selv en skitten rønne ser sexy ut.

Til slutt vil jeg bare minne om at det i motsetning til all annen netthandel ikke er angrerett på boligkjøp over nettet, og at bud derfor aldri kan trekkes tilbake etter at du har trykket på «Send» knappen på nettsiden.

Lykke til!

 

Q: Hei Truls. Jeg var ute og gikk en tur i marka i forrige uke, da en elg krysset stien foran meg. Kan jeg være gravid? Jente 22

A: Hei jente 22. Ut fra spørsmålet ditt kan det tenkes at du har ment å spørre en lege om råd. Jeg har ingen medisinsk utdannelse, men føler meg på trygg nok grunn til å svare likevel. Selv om du ikke skriver noe om hvor dette skjedde, og hvilken type elg som gikk forbi, føler jeg meg nesten sikker på at du er gravid.

Lykke til med svangerskapet!

Det var alt jeg rakk denne gang, men husk at ingenting er flaut å spørre om, så lenge det er faglige relevant til brukthussalg. Jeg tar imot spørsmål både fra bloggen, facebook og nettsiden.

Champagnemegleren

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet